Valkenswaard
info@daanwerkelijk.nl

Waarom een website onmisbaar is

Website, huisstijl, mediadesign Valkenswaard

Waarom een website onmisbaar is

Een website onmisbaar

Waarom een website onmisbaar is

Tegenwoordig is internet niet meer weg te denken. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat ze zichzelf vindbaar maken op het internet. De Doelgroep moet bij hen terechtkomen. Is dat wel écht nodig een website? Ja, een website is écht nodig om uzelf te profileren op het internet en uw diensten of producten aan te bieden. Ik ga hieronder een aantal punten uit leggen waarom u uw bedrijf tekort zou doen als u geen website zou hebben. Mocht u geen website hebben dan probeer ik u uitereerd over te halen om er wel een aan te (laten) maken.Vindbaarheid

Vindbaarheid

Waar men vroeger bedrijven opzochten in de telefoongids, of ze via via te horen kregen waar je terecht kon een voor een bepaalde dienst of product. Wordt er tegenwoordig enkel nog op het web gezocht. Er staat tenminste ook alles op wat ze willen weten en nodig hebben. Het is daarom ook belangrijk om uw bedrijf te laten zien op het internet. Deze kans laat je toch niet liggen.

VisitekaartjeVisitekaartje

Uw website is tevens uw bedrijfs visitekaartje. Waar je met een visitekaartje jezelf presenteert, doe je dit voor je bedrijf met je website. Alles wat ze willen weten staat hierop, en als je duidelijk communiceert op je website sta je in ieder geval in hun geheugen geprint.

Verwachting managen

Via een website kunt u bij uw bezoeker de verwachting managen. Ze weten niet wie je bent, wat je doet en wat je voor hen kunt betekenen. Een website is dan ook dé uitgelezen kans kunt laten zien wat je doet en wie je bent. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van artikelen, blogs of een portfolio zodat mensen je werk kunnen zien. Zorg dat je een reële verwachting schept en maak bezoekers nieuwsgierig naar je diensten en/of producten.

Communicatiemiddel

Een website is een communicatiemiddel met potentiële klanten. Wanneer je makkelijk vindbaar bent zullen ze ook snel je contactegevens op je website vinden. Met een simpel contactformulier maak je de stap voor klanten al een stuk kleiner om contact met je op te nemen. Zorg ik ook voor dat je de standaard vragen al beantwoord op je website zodat je gerichte vragen krijg waar je business uit kunt halen. Geef je een goede voorzet voor je bezoeker, des te groter de kans dat ze deze binnen koppen!

Bereikbaarheid

Online ben je 24/7 bereikbaar, en zit je niet vast aan openingstijden. Bereikbaarheid is een must ben je niet goed bereikbaar staan er meteen 10 andere die het wel zijn. Ben je online bereikbaar dan kan men 24/7 informatie over u bekijken en eventueel een mailtje sturen als de reden daartoe is. Zorg er daarom voor dat men binnen enkele drukken op de knop, op de plaats is waar hij wil zijn. Zo houden de bezoekers een goede ervaring over aan het bezoeken van uw website

Statistieken

Web statistieken zijn makkelijk te meten door tools zoals Google Analystics. Door deze statistieken te analyseren zie je wat bezoekers interessant vinden en wat ze niet veel bezoeken. Zo leer je je doelgroep beter kennen en kun je je website aanpassen op de wensen van je bezoekers. Zorg ervoor dat je je website op to date houdt en verschaf de informatie waar de bezoeker naar opzoek is.

Crossmedia

Sociale media hoort bij het online pakket. Wanneer je een Facebook pagina heft kun je gemakkelijk verwijzen naar je website en vanaf deze weer naar je sociale media. Creeër een netwerk om je bedrijf heen en zorg ervoor dat je toegankelijk bent voor je doelgroep. Wanneer je offline adverteert is het slim om ook naar je online kanalen te verwijzen. Maak duidelijk dat je informatie doorgaat dan alleen het medium waar ze nu naar kijken.

Relatief goedkoopGoedkoop

Een website duur? Heeft u al eens reclamemateriaal laten drukken? Denk hierbij aan brochures, poster en flyers. Een grote kostenpost als u actief wilt blijven. Daarom is het online presenteren een goed alternatief. Eenmalig een vergoeding voor de ontwikkeling, welke vervolgens 24/7 online is. En daarnaast een klein maandbedrag voor je domeinnaam.

Wilt u vrijblijven geinformeerd worden over de mogelijkheden neem dan contact met ons op.